Nederlandske tulipaner vannet med Tyro M2M-system

Mekaniseringsselskapet De Nieuwstad er en kjent leverandør av vanningsanlegg og vannpumper. I tillegg, vedlikeholder de også landbruksmaskiner til bønder fra regionen. Vi hadde nylig muligheten til å ta en titt på deres leveringssystem. Det vi ikke visste på forhånd, var at vi endte opp i vakre omgivelser med fantastiske fargerike jorder med tulipaner.

Cogem vannpumpe og vanningsslange fra AP

Mekaniseringsselskapet har allerede tilbudt pumper fra Cogem og vanningstromler fra AP med vårt M2M-system i en rekke tilfeller. I deres eget verksted, tilbyr dem pumper og tromler med en Aquarius M2M-sender.

Cogem er en italiensk produsent som leverer generatorer og pumper over hele verden. Nesten alle pumper har en fjernkontroll, som er uavhengig av merker.

AP Mechanical Engineering er spesialisert på produksjon av maskiner til landbrukssektoren. Vanningstromlene til AP er et kjent syn på landsbygda. M2M-systemet, som forklares nærmere nedenfor, kan også brukes på vanningstromler fra andre merker.

Bruk av M2M-systemet

Systemet fungerer som følger: Vanningstromlen brukes til å angi hvor lenge tulipanene skal bli vannet. Så snart det ikke er behov for mer vanning, sender systemet et signal til mottakeren på pumpen. Pumpen skrur seg så av.

Noen systemer kommer også med en ekstra håndholdt fjernkontroll. Dette lar deg manuelt justere hastighetene fra tulipanfeltet eller slå av systemet. Lengden fra trommelen til pumpen er i mange tilfeller flere hundre meter. Bonden må regelmessig flytte sprinkleren eller slå den av. Ingenting er mer praktisk enn å kunne gjøre dette eksternt ved hjelp av en fjernkontroll.