Optimal sikkerhet ved eksepsjonelle løfteutfordringer

Prosjekter som har virket umulige har blitt virkelighet takket være Mammoets omfattende tekniske ekspertise og høye kvalitets- og sikkerhetsstandarder.

Mammoet er en global organisasjon som tilbyr løsninger for tunge løft og transportutfordringer. De spesialiserer seg på transport, frakt og plassering av store og/eller tunge gjenstander til og fra hvilket som helst sted. For Mammoet er største prioritet i hvert prosjekt, sikkerhet og kvalitet.

I Malaysia fikk de tildelt en kontrakt på å løfte en del på 1210 tonn som ble brukt til å rense gass. Den øvre delen av den 55 meter lange absorbatoren ble løftet av en såkalt tårnkran.

Tårnkran

Mammoet utviklet sin egen kran for å kunne heise disse enorme mastdelene i en slik tårnkran på trygg avstand. Kranen plasseres over en komponent, hvoretter de 4 hydrauliske tappene er sikret eksternt. Dette gjøres ved å bruke en fjernkontroll fra Tyro Remotes.

Mammoet valgte 3x Corvus 2FD (1 i reserve) i kombinasjon med Aquarius Dual Analog, delvis fordi de har et bredt bruksområde. Den toveis fjernkontrollen er utstyrt med to funksjonstaster:

  • Tast 1 brukes til å utvide den hydrauliske sylinderen.
  • Tast 2 brukes til å trekke inn sylinderen.

Fjernkontrollen med tilhørende mottaker er fullt tilpasset. For eksempel vises en statusmelding på fjernkontrollen når en syldiner trekkes ut og denne lysdioden slås av når sylinderen trekkes inn. Valg av frekvens kan også stilles inn manuelt.

Når Corvus-fjernkontrollen er innenfor eller utenfor rekkevidde, aktiveres nødstopp og motoren til strømpakken stopper. Aquarius Dual Analog mottakeren er innebygd i et elektrisk kabinett på strømpakken. For best mulig rekkevidde er en antenne med magnetisk base plassert på utsiden. Løfteoperasjoner som Matagarup-broen i Australia er veldig kostbare. For å forhindre forsinkelser på grunn av uforutsette omstendigheter, anbefales det å ha en full strømpakke (inkludert mottaker) i backup.