Elektrisk heisevogn med fjernkontroll

Også i begravelsesbransjen er det noen ganger logistiske problemer. Å bære en kiste er for eksempel veldig tungt arbeid og må alltid gjøres av flere personer. I tillegg forårsaker det jevnlig skader på ansatte. Datema Electronics var ute etter en løsning på dette problemet. De utviklet en elektrisk løftevogn slik at kisten ikke lenger måtte bæres for hånd, og dette arbeidet kan nå gjøres med minimal innsats.

Fysiske symptomer

Pallbærerne hadde ofte fysiske klager som ryggskader og smerter i skuldrene. Det er kanskje ikke så rart når du tenker på at en kiste veier i gjennomsnitt 120 – 130 kg. Med en elektrisk løftevogn er det nå mulig å få en kiste opp i en høyde på 1,65 meter. Disse problemene er nå en saga blott.

Hvordan fungerer løftevognen?

Løftevognen drives av en elektrisk motor. Ved å bruke Tyro-fjernkontrollen er det mulig å heise opp plattformen til vognen, hvoretter den fremre rulleren kan flyttes eksternt. På denne måten kan kisten rulles av kjøretøyet og settes inn igjen på samme måte.

Vår løsning

Datema bruker både 4-veis Sedna og 6-veis Musca-fjernkontroller fra Tyro Remotes til vognene. Avhengig av hvilke funksjoner som er nødvendig. Begge brukes sammen med vår vanntette Aquarius-mottaker. Fjernkontrollene kan oppbevares i den medfølgende holderen – noe som er veldig praktisk!