Asfalttrailere utstyrt med fjernkontroller fra Tyro [video]

Har du noen gang tenkt på hvordan asfalt legges i en tunell? Vanligvis er ikke tunnelen høy nok til at tippetraileren kan tippe asfalten. Do-Wa Trailers i Nunspeet (NL) har designet en trailer som leverer asfalten ved hjelp av et transportbånd. Du tenker kanskje «ikke noe problem», men utseende kan bedra.

Utfordringene med et transportbånd

For å få en stor masse asfalt i bevegelse, er det viktig at transportbåndet ikke settes til toppfart umiddelbart. Hvis dette skjer, vil drivsystemet bli ødelagt og ikke lenger være egnet til bruk. Som et forebyggende tiltak har trailerprodusenten bygd inn en myk start, slik at transportbåndet gradvis går raskere frem til det når ønsket hastighet.

Bruk av en fjernkontroll

Hver trailer fra Do-Wa er utstyrt med en industrielle fjernkontroll fra Tyro Remotes. Med fjernkontrollen Pyxis kan operatøren betjene 8 funksjoner fra en avstand på opptil 250 meter. Videoen nedenfor viser hvordan den tas i bruk.

Do-Wa Trailers

Do-Wa Trailers utvikler seg raskt. Flere kunder i Europa har allerede vist interesse for traileren, og i mellomtiden har flere blitt levert.