Lær å gå på ski med hjelp av en fjernkontroll fra Tyro

Det er mange land der man ikke kan gå på ski fordi det ikke er noe snø, eller fordi det ikke er noen fjell der. Vintersportentusiaster som vil få litt erfaring før de drar til bakkene i fjellene kan gjøre dette i et lokalt innendørs skianlegg.

Lær hvordan du går på ski eller står på snowboard – steg for steg

En leverandør av innendørs skibakker leverer maskiner som kan justeres til ønsket høyde med et transportbånd dekket med et såkalt skigress. Transportbåndet er plassert i en vinkel, og det beveger seg oppover til toppen av bakken slik at det simulerer sklifarten i bakkene. En sprøyteinstallasjon holder bakken fuktig for å gi en optimal skliopplevelse.

indoor-ski-centre

Avhengig av kompetansen til eleven som går på ski, kan man montere et øvelseshåndtak, og ved hjelp av et stort toveisspeil kan man se seg selv i bevegelse. Skibakkene som er innendørs brukes til å gi kurs til de som vil lære å gå på ski eller stå på snowboard.

Sikkerhet først

Når en elev berører en snor vil transportbåndet stoppe umiddelbart. Dette hindrer at han eller hun blir presset mot veggen etter et fall. En snor er festet på toppen og på begge sider av bakken. I tillegg er det en sensor på oversiden av bakken som stopper transportbåndet med en gang denne typen bevegelse registreres. Fjernkontrollen som leveres av Tyro kan styre hastigheten, og også fungere som en ekstra stoppknapp.

Pyxis Auriga-fjernkontrollen for drift av skibakker

Læreren har full kontroll med den trådløse fjernkontrollen Pyxis, som har fire funksjonstaster. I tillegg til å øke og redusere hastigheten, kan maskinen også slås på eller av som vanlig. Dersom en student mister balansen, kan han eller hun umiddelbart trykke på hurtigstopp-knappen: fjernkontrollen og mottakeren har en reaksjonstid på mindre enn 0,1 sekund. Auriga-mottakeren er koblet til kontrollboksen.

En fjernkontroll fra Tyro leveres også som en standard del av skibakkene. I tillegg til at du får dine egne symboler på fjernkontrollen din, får du også din egen logo