Tyro fjernkontroller brukes ved Ibbenbüren kullgruve

Kull har blitt utvunnet i Ibbenbüren siden det 16. århundret. Ettersom grønn energi stadig blir mer populært, bestemte den tyske regjeringen seg for å gradvis stenge alle kullgruvene. Kullgruven i Ibbenbüren er en av de siste to kullgruvene som fortsatt er i drift i Tyskland. For å effektivt utvinne så mye kull som mulig fra en dybde på 1500 meter, før de stenger, har de bestemt seg for å få installert en fjernkontroll fra Tyro.

Typiske karakteristikker for Ruhrområdet

Det omfattende området av gruveselskapet er karakterisert av en ting, som mange husker fra dokumentarer eller bilder av Ruhrområdet, og det er gruvesjakten. Herfra er det to heiser som går ned til en dybde på 1545 meter. Ved heissjaktene er det to sett av jernbanelinjer for å transportere kullvognene, til eller fra gruvesjakten.

Vogner på rett spor

Når vognene er på vei til heisene, brukes bryterne for å indikere hvilket spor vognene må kjøres på. Siden den faktiske innstillingen ikke var godt synlig fra sporet, plasserte selskapet et signal der. Det viste seg at denne fremgangsmåten ikke var effektiv nok; truckføreren måtte ut av gaffeltrucken for å sette bryteren manuelt med jevne mellomrom. Dette er ikke bare upraktisk, men også tidkrevende.

Anvendelsen av en trådløs fjernkontroll

Sammen med vår rådgiver kom gruveselskapet til en konklusjon: en industriell fjernkontroll fra Tyro var løsningen. Vår trådløse fjernkontroll i kombinasjon med radiomottakeren Auriga anvendt på en DIN-skinne på det hele. Hver gaffeltruck fikk en Pyxis fjernkontroll med 8 funksjoner som bryterne kan betjenes med. Med denne tidsbesparende gevinsten, tjente gruveselskapet tilbake investeringen på bare noen måneder.

Med radiofjernkontrollene fra Tyro, kan brytere betjenes gjennom hele området på grunn av den store rekkevidden av systemet. De kundespesifikke ikonene på fjernkontrollene gjør at de er enkle å bruke for enhver sjåfør.