I rampelyset: lærlingen Mike

Tyro Remotes ser det som viktig at studentene har muligheten til å få arbeidserfaring innen bransjen der de følger opplæringen. Hvert år har vi flere elektronikkstudenter som har sine praksisplasser i produksjonsavdelingen. På slutten av utplasseringen deres vil vi alltid spørre dem hvordan de opplevde det.

Hvem er Mike og hvilken utdanning tar du?

Jeg er opptatt med å fullføre min yrkesfaglige utdanning på nivå 4 hos ROC i Almelo. Jeg er 20 år og bor i Vasse. Jeg er nesten ferdig med lærlingetiden min som har vart i seks måneder.
Tidligere likte jeg alltid å finne opp ting.. Imidlertid gikk interessen for elektroteknikk i oppfyllelse da vi dro til verkstedet på ettermiddagen på fredager og jobbet med prosjekter. Da jeg bestemte meg etter de åpne dagene, valgte jeg elektroteknikk.

Hva har du lært hos Tyro Remotes?

Å jobbe hos et firma er selvfølgelig veldig forskjellig fra å lære ting på skolen. Det var fint å kunne si at hele produksjonen fant sted her. Hos noen firmaer er det bare om å montere ting eller jobbe i verkstedet. Her kunne jeg ta oppgaver uavhengig av andre og jeg kunne velge når og hva jeg ville gjøre.

Hvordan føltes lærlingetiden din?

Lærlingetiden min gikk veldig bra, det var fint å gjøre den, og det er flott at jeg kan jobbe her når vi har ferie på skolen. Jeg var her under en uvanlig periode fordi Tyro var midt i å renovere og hadde det travelt med flyttingen. Lærlingetiden min var ikke bare relatert til elektronikk; Jeg hoppet regelmessig inn for å gi en hjelpende hånd om det var nødvendig.
Jeg likte virkelig å hjelpe ingeniøravdelingen. Jeg hadde en lærlingeoppgave for en klient-spesifikk programvare. Det var noe fullstendig nytt for meg og det var interessant å se det fra nært hold.

Hva er dine planer for fremtiden?

Foreldrene mine har et firma som driver med husdyr; jeg har lyst til å fortsette med det i fremtiden. Når jeg har fullført denne treningen har jeg tenkt å fortsette å studere HBO (høyere yrkesutdanning) for landbruksentreprenørskap innen husdyrhold. Min intensjon er å fortsette å jobbe med elektro-relaterte funksjoner i de kommende årene.