Forteller programvareingeniør Martijn om sitt siste prosjekt

software engineer Tyro Remotes

Jeg ønsker å introdusere meg selv…

Jeg heter Martijn Scheltens og har jobbet som programvareingeniør i ingeniøravdelingen siden november 2018. I denne relativt korte tiden har jeg kunnet utvikle meg selv med Tyro. Jeg begynte som innebyggende programvareingeniør der jeg hovedsakelig fokuserte på å skape kundespesifikke funksjoner i vår standard programvare. Senere la jeg til vedlikehold av all Pollux-programvare. Dessuten er jeg for øyeblikket involvert i å skrive produksjonshåndbøker, lage feilanalyser og produktstyring i vårt ERP-system.

I vår avdeling er vi ikke bare involvert i utviklingen av nye produkter. Dette inkluderer for eksempel vår nye radiomodul, som snart skal introduseres. Vi er også involvert i vedlikehold og forbedring av eksisterende produkter. Videre lager vi skreddersydde løsninger for kunden, der standard maskinvare og programvare til fjernkontrollene våre er tilpasset spesifikke krav og ønsker. Å skrive testprosedyrer og lage testoppsett er også en del av arbeidsoppgaven vår. Videre tar vi av oss verktøyet som systemene kan konfigureres og programmeres etter i de forskjellige avdelingene i Tyro.

En titt på det daglige

For øyeblikket forbereder jeg programvaren og konfigureringen til et sett med Pollux-Auriga for en kunde. Oppgaven for denne kunden er å lage en fjernkontroll som han kan bruke til å kontrollere et kjøretøy med en vaskeinstallasjon som brukes for å rengjøre fasader på bygninger. Dette beltekjøretøyet må kunne bevege seg fra tilhenger til arbeidssted og selvfølgelig på selve stedet. Videre må maskinen være i stand til å brette ut et løftesystem og flytte en børste frem og tilbake på løftesystemet for rengjøring. Fjernkontrollen hjelper kunden med å ha en bedre oversikt over overflaten som skal rengjøres og forhindrer også kunden fra å bli skitten eller våt når børsten er i bruk. Mye av informasjonen om dette prosjektet ble allerede gitt gjennom salgsavdelingen og for detaljer og spesifikke krav kontaktet jeg den tekniske avdelingen i selskapet.

Maksimal funksjonalitet for krevende design

Pollux er et spesielt tilfelle i Tyro-serien på grunn av sitt kompakte design og allsidighet. Kontrollere som brytere, men også spaker eller potensiometer kan velges av kunden, i tillegg til posisjon og funksjonalitet. For dette formålet er denne Pollux utstyrt med to analoge styrespaker for beltekontroll samt tre vippebrytere for å plassere børsten til vaskeinstallasjonen. Jeg dirigerer verdiene til spakene og bryterne til analoge utganger og reléer på Auriga-mottakeren. Videre konfigurerer jeg ting som minimums- og maksimumsverdiene for de analoge utgangene og frekvensen som systemet bruker.

Kunnskap, men også samarbeid er essensielt

I hovedsak jobber jeg med alle avdelinger. Innenfor Tyro er det en uformell atmosfære med korte avstander mellom avdelingene. Hvis nye elementer trengs til et prosjekt, kan jeg kontakte innkjøpsavdelingen, men jeg sjekker også under produksjonen om det har oppstått noen problemer. Dette kan være så enkelt som å ta i bruk en ny skrue. Og med nye prosjekter vil jeg selvsagt ha mye kontakt med salgsavdelingen og eventuelt direkte med kunden. Det samme gjelder for enkelte feil, som av og til gjør at jeg må besøke kunden. Bortsett fra dette, prøver jeg i min jobb hos Tyro å lytte internt i avdelingene om det er noen som behøver hjelp og hjelpe til der det er nødvendig.

Fornøyde kunder: Det er derfor du gjør det

Selvsagt prøver jeg å gjøre kunden fornøyd, og for å oppnå dette, må du levere et teknisk stabilt og pålitelig produkt. Dette krever robust programvare og maskinvare, i tillegg til gode testsystemer og prosedyrer for å sjekke og garantere kvalitet. Men det er ikke bare kunden som kjøper produktet som er viktig, Tyros interne avdelinger, som faktisk er hverandres kunder, er også viktige. Så mitt mål er også å holde dem fornøyd.

Dette krever mye kommunikasjon og den empatiske evnen til å prøve å forstå eller føle kunden din, enten eksternt eller internt. Dessuten appellerer denne typen prosjekt til mine ferdigheter innenfor problemløsning, og selvsagt min tekniske kunnskap og erfaring med lignende prosjekter, innenfor enhver bransje eller maskin.