Fjernkontroll for fryselagre

Radiofjernkontroller som brukes til industrielle applikasjoner må lide mye. På grunn av dette tilbyr Tyro Remotes kundene sine pålitelige løsninger for de mest varierte og uvanlige situasjoner.

Ekstremt lave temperaturer

Vanligvis kan en fjernkontroll med skjerm brukes i omgivelser med endringer i temperaturer fra -20 °C opp til +60 °C. Men hva skjer når kundene har temperaturomgivelser som er mye lavere enn -20 °C? Hva er flaskehalsene på en fjernkontroll da?

Selskaper med fryselagre som trenger fjernkontroller

Selskaper som opererer i kondisjonert lagring og logistikk kjenner til problemene: batteriet i fjernkontrollen lades ut raskere i fryselageret, og LCD-skjermen fryser. Den gjennomsnittlige temperaturen i fryselagre er ca. -30 °C. En standard fjernkontroll kan ikke jobbe under slike forhold.

I samarbeid med våre kunder for kjølelager har vi implementert et nytt batteri som fungerer mye bedre og lengre i kalde omgivelser. I tillegg til fjernkontroller som må arbeide i temperaturer som er lavere enn -20 °C, har vi et display som fungerer greit på -35 °C.

En sammenligning for å vise forskjellen.

For å demonstrere hva som skjer med LCD-skjermen, har vi plassert to forskjellige fjernkontroller i et klimakammer. I videoen har fjernkontrollen til venstre en standard skjerm, og fjernkontrollen til høyre har en fryselagerskjerm som er motstandsdyktig mot temperaturer opp til -35 °C.

Skjermresponsen er tregere

I videoen kan du se nøyaktig hva som skjer: begge skjermene reagerer tregere etter hvert som temperaturen synker. På et visst punkt slutter skjermen på venstre fjernkontroll å fungere, mens skjermen på den høyre fjernkontrollen også blir tregere, men den fortsetter å fungere bra.

Testen som vises i videoen går slik som dette:

  1. Først vises responstiden ved romtemperatur
  2. Fjernkontrollene plasseres i et klimakammer med en temperatur på -20 °C i mer enn 30 minutter
  3. Etter 30 minutter vil man se responstiden rett etter fjernkontrollene har blitt tatt ut av klimakammeret
  4. Fjernkontrollene settes tilbake i klimakammeret. Denne gangen er temperaturen -30 °C
  5. Etter det har gått mer enn 30 minutter tas begge fjernkontrollene ut av klimakammeret, og man får se responstiden
  6. Testen utføres en gang til med en temperatur på -35 °C

Har du spørsmål eller kommentarer knyttet til denne testen? Eller har du lyst til å finne ut mer om fjernkontrollene våre som er spesielt egnet for fryselagre og ekstremt kalde omgivelser?
Ta gjerne kontakt med oss!