Fjernkontroller testet i et ekkofritt rom

Alle fjernkontroller som er produsert av Tyro er i samsvar med EMC-direktivet. EMC står for elektromagnetisk kompatibilitet (Electromagnetic Compability), og formålet med det er å hindre forstyrrelser fra og til andre apparater. I tillegg er det også meget viktig at apparatene er immune mot interferens fra eksterne kilder. EMC-standarden gjelder i alle land som er medlem i Europakommisjonen, og den kan bare testes av godkjente enheter.

Ekkofritt rom

Vår nyeste radiofjernkontroll, Pollux, er også gjenstand for EMC-tester. En av testene ble gjort i et ekkofritt rom. Det lukkede området er laget av lydabsorberende materiale formet som kiler, og de absorberer ikke bare lyd, men sørger også for at elektromagnetisk stråling ikke kan reflekteres.


EMC-testen

Fjernkontrollen vår ble plassert på et bord med mottakeren ved siden av seg. Standarden for disse testene er ekstremt presise, slik at den samme testen kan utføres på samme måte når som helst. Fjernkontrollen må være 10 cm borte fra mottakeren, og kablene må henge en bestemt høyde over gulvet. Ingen har lov til å være inne i det ekkofrie rommet under denne testen, men den kan følges direkte med et kamera.

Nesten helt automatisk

Den imponerende delen av denne EMC-testen er at nesten alt er helt automatisert. Operatøren, som bruker datamaskinen sin, går inn i de frekvensene som skal brukes i testen, og deretter er det bare å vente på resultatene. Ikke bare beveger antennen seg automatisk fra toppen til bunnen, tabellen roterer seg også automatisk, slik at produktene kan testes fra forskjellige vinkler med forskjellige frekvenser.

I tillegg til testen i det ekkofrie rommet, testes fjernkontrollene også for elektrostatisk utladning (ESD) og tunge energirike pulser. Det er mange andre tester som kan utføres for å møte de forskjellige normene, slik at fjernkontrollene laget av Tyro trygt kan brukes offentlig.