I rampelyset: lærlingen Gisela

Tyro Remotes ser det som viktig at studentene har muligheten til å få arbeidserfaring innen bransjen der de følger opplæringen. Hvert år har vi flere elektronikkstudenter som har sine praksisplasser i produksjonsavdelingen. På slutten av utplasseringen deres vil vi alltid spørre dem hvordan de opplevde det.

Hvem er Gisela og hvilken opplæring får du?

Opplæringsnivået mitt er en elektrotekniker på nivå 4, og jeg utfører studien min hos ROC, Twente i Almelo. Jeg er 19 år og har teknisk innsikt.

Hvorfor har du valgt denne praksisplassen?

Jeg har alltid vært interessert i teknologi. Dette er grunnen til at jeg valgte å utføre min videregående utdanning innen et teknologisk felt. Jeg må si at jeg virkelig liker det.

Hva har du lært hos Tyro Remotes?

Jeg lærte mange forskjellige ting. Noe som var nytt for meg var lodding med en tørker. Det var en ny teknikk for meg, men det var også morsomt. Du kan også avlodde hvis det er nødvendig.

Hva var dine forventninger før du kom til Tyro Remotes?

Fetteren min fullførte praksisplassen sin hos Tyro Remotes, og senere også arbeid i feriene. Han fortalte meg om sin tid der og hvor mye han likte det, og dette motiverte meg til å prøve å utføre praksisplassen min hos Tyro.

Hva følte du om praksisplassen?

Det gikk veldig bra. Veilederen min er veldig fornøyd med meg og jeg fikk gode karakterer for rapporten om praksisplassen min.

Hva likte du mest?

Det var mer enn én ting som gjorde det så gøy. De oppgavene jeg fikk tildelt var generelt svært tilfredsstillende.

Var det noe du ikke likte å gjøre?

Så klart er det også tider der ting ikke går som forventet, men det er en del av livet. Det å lage kabel-/kontaktmonteringer som senere blir lagt til mottakerne er ikke noe jeg har lyst til å gjøre.

Hva er dine planer for fremtiden?

Når jeg har fullført MBO-treningen har jeg planer om å ta en høyere profesjonell utdanning.